perjantai 27. heinäkuuta 2012

Ensimmäinen tulikoe


Ensimmäinen tavoite saavutettu! Me oikeasti juostiin äskettäin 15 minuuttia yhteen putkeen, eikä edes kuoltu! Nyt on niin voittajafiilikset, että ei mitään järkeä - oikeasti kolmessa viikossa rapakunto kohentunut varttitunnin juoksukuntoon!

Joku voi nyt miettiä siellä että vartti, pöh, se oo paljo mitään, mutta sepä ei tätä iloa latista. Vartti on ihan saakelisti enemmän kuin 2 minuuttia, josta on lähdetty liikkeelle ja jonka juokseminen ensimmäisellä harjoituskerralla jännitti. Tämä juoksuohjelma on aivan mainio, tässä kehittyy aika rivakasti, mutta eteneminen on silti maltillista: esimerkiksi 4 minuutin juoksuja tehtiin lähes kaksi viikkoa ennen kuin juoksuaika kasvoi.

Meidän juoksuvauhti on todella maltillinen, alle seitsemän kilometriä tunnissa. Elätän toiveita, että se tämän ohjelman aikana kehittyy, sillä muuten 10 kilometrin juoksusta tulee ajallisesti pitkä kuin nälkävuosi. Mutta toistaiseksi me juostaan minuutteja, ei kilometrejä eikä vauhtia, joten noihin asioihin kiinnitetään huomiota sitten myöhemmin. Tänään juoksumatka tuossa 15 minuutin aikana oli himpun alle 1,7 km.

Mulla ei ole mitään hajua, milloin olisin viimeksi juossut tuollaisen matkan. Aikuisiällä en varmasti koskaan. Kouluajoilta muistan ainakin 1500 metrin juoksuja, ja joskus varhaisteininä juoksin naisten kympillä äitin kanssa pari viimeistä kilometriä. Eli harvassa ne kerrat on ja tämä on pisimpiä koskaan juoksemiani matkoja ja sen vuoksi tähtihetki tässä ja nyt.

Nyt on kyllä aivan huippufiilikset vaihtaa vapaalle ja lähteä Qstockiin jammailemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti