sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Tossua toisen eteen

Ajatus juoksuohjelman aloittamisesta lähti muhimaan noin kuukausi sitten punaviinilasin ääressä. Silloin sovittiin, että juoksuohjelma aloitetaan kesälomareissun jälkeen 6.7. Se oli perjantai, joten aloitimme ensimmäisen viikon perjantain kohdalta. Oikaisimme siis muutaman päivän, mutta emme malttaneet odottaa maanantaihin emmekä toisaalta halunnut aloittaa perjantaina maanantain kohdalta.

Nyt takana on ohjelman kolmas viikko ja äsken kävelylenkillä tuli ajatus siitä, että jospa tästä projektista pitäisi myös blogia. Me emme itse ole löytäneet blogia, jossa tämä ohjelma olisi vedetty loppuun saakka, joten homma on tehtävä itse.

Tarkoituksena on juosta kymmenen kilometrin lenkki 15.9. Se on sattumoisin myös Saijan 30-vuotissyntymäpäivän aatto ja tästä muodostui toinen kuningasidea. Saija kutsui perinteisten synttäribileiden sijaan koolle ryhmälenkin, johon on kutsunut kaikki ystävänsä mukaan juoksemaan tuon 10 kilometriä. Ihmiset ovat ottaneet idean vastaan erittäin positiivisesti ja lenkille on ilmoittautunut parikymmentä ihmistä.

Tässä vaiheessa tuo kympin lenkki tuntuu aika kaukaiselta. Me olemme tunnollisesti vetäneet ohjelman mukaisia lenkkejä läpi ja tällä hetkellä juoksumatka on 5 minuuttia. Ei siis järin paljon, kun miettii tavoitetta, mutta aika paljon enemmän kuin 2 minuuttia, jolla lähdettiin liikenteeseen. Liikunnallista taustaa meillä ei juurikaan ole, joten tuo 5 minuuttiakin on melkoinen saavutus.

Blogissa tullaan kertomaan niistä onnistumisen fiiliksistä, joita lenkillä koetaan, mutta myös varmasti vuodattamaan hikeä ja kyyneleitäkin, kun pohkeet on liian jumissa eikä juoksu kulje. Kaikki kerrotaan sellaisena kuin ne koetaan, mutta toivon mukaan tämä blogi tsemppaisi myös muita liikkeelle. Blogin tarkoituksena on tukea ja tsempata myös meitä itseämme mahdottomalta tuntuvassa tehtävässä. Lähtötaso on todellakin aika lailla nolla, vyötäröllä on ylimääräistä vaikka muille jakaa eikä elämäntavat ole olleet kaikkein terveellisimmät muutoinkaan. Jos me onnistumme tässä, kuka tahansa onnistuu.

Tervetuloa mukaan, nyt on juoksuaika!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti