maanantai 30. heinäkuuta 2012

Viikko 4, yhteenveto: Askel kevenee, matka pitenee


Viime viikko oli hyvä viikko, kehitystä tapahtui isoin harppauksin. Viiden minuutin juoksumatka kasvoi lopulta perjantaina 15 minuutiksi. Se oli ensimmäinen kolmesta välitavoitteesta ennen 10 kilometrin jättipottia, ja sen kunniaksi suunnittelen nyt itseni palkitsemista jollain tavoin. Ehkä se on jalkahoito tai hieronta tai muu vastaava hemmottelu.

Viime viikko oli ohjelmassa käänteentekevä myös siinä mielessä, että silloin tehtiin viimeiset pysähdys- tai kävelytauot lenkillä. Tästä eteenpäin lenkit ovat yhtämittaista juoksua, matkan pituus vaihtelee, mutta enää tästä ei takaisin ole paluuta – nyt alkaa todellinen harjoittelu ensin viiden ja sitten kymmenen kilometrin kestävyysjuoksuun.

Juoksu kulki itselläni viime viikolla kaikilla lenkeillä hyvin, Hennalla oli yhtenä päivänä todella raskaat jalat johtuen ilmeisesti saman aamun salitreenistä. Mun jalkojen suhteen tapahtui huikea parannus alkuviikosta kun venyttelin ne kunnolla – tai oikeastaan siihen päälle vielä mieheni venytteli ne sillä tavoin, miten itse en edes pysty. Sen jälkeen kävelynkään kanssa ei ole ollut sellaisia ongelmia kuin vielä viime viikolla.

Mahtava viikko huipentui lenkkeilyvapaaseen viikonloppuun Qstock-festareilla. Nyt toki tuntee juhlineensa ja hieman jännittää tämän päivän juoksulenkki jo valmiiksi. Eilen ei siis kävelylenkkiä tullut tehtyä vaikka vapaamuotoinen sellainen ohjelmassa olikin – katson kuitenkin sen tulleen kuitatuksi edestakaisine kävelymatkoineen festarialueelle sekä kahden päivän tiukalla jorailulla.

Viikonlopun juhlista huolimatta vaaka kertoi myös tänä aamuna hyviä uutisia. Kokonaispudotus nyt 5,4 kg, hurraa! Kolmasosa ohjelmasta takana, ja täällä lähdetään reippain mielin uuteen viikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti