maanantai 23. heinäkuuta 2012

Viikko 4 ja ensimmäinen päivä

Tässä harjoituksessa minusta nämä maanantait ovat parhaita! Alkaa uusi viikko ja ollaan kokoajan lähempänä loppua. Viime viikko oli kummankin meidän osalta vaikea. Juoksu ei tuntunut luistavan milläänlailla ja epätoivo iski kun neljä minuuttia juoksua tuntui tunnin urakalta. Oltiin molemman sitä mieltä että millään me ei voitaisi onnistua perjantain viiden minuutinjuoksusta, varsinkin kun olimme keskiviikon ja torstain lomareissulla Tallinassa. Syystä tai toisesta  (me tietty uskomme, että tankkaus reissumme aikana vaikutti tähän) perjantain juoksut sujui paremmin kuin mitä ikinä oltais voitu uskoa.

Ensimmäisen viiden minuutin juoksun jälkeen oli olotila, että tätä olisi voinut vielä jaksaa. Tietty meidän juoksuvauhti ei ole mitään päätä huimaavaa, lähinnä hölkkäämme ja toisen viiden minuutin kohdalla koimmekin ongelman, kun kävelijä koiran kanssa meni meistä edelle. Ongelma tulikin, kun koira koki juoksumme kauhean mielenkiintoiseksi eikä olisi halunnut mennä meidän edelle. Niinpä meidän piti kiristää tahtia ja mennä niistä edelle. Sykkeethän siinä nousi kattoon ja puhki oltiin. Kuitenkin viiden minuutin päästä voitiin heittää yläfemmat (siitä on tullut meillä pieni tapa kun onnistutaan) samalla kuin puuskutettiin. Pitkästä aikaa jäi mahtava olotila lenkin jälkeen!

Tämä viikko on myös siinä mielessä erilainen, että Saijalla on loppunut kesäloma joten meidän aamulenkit ei enää onnistu. Illemmalla olemme viisaampia, kuinka hyvin sujuu lenkki työpäivän jälkeen. Tämän päivän harjoitus (kävele 2 min, juokse 5 min, tauko, juokse 5 min ja kävele 2 min) ei kuitenkaan jännitä niin paljon kuin viime viikolla. Lenkkaritkin tuntuvat viikko viikolta paremmilta eikä ne tee enää rakkuloita, joten mikäpäs tässä juostessa!

2 kommenttia:

  1. Moi! Toivottavasti luette vielä kommentteja! Kiitokset tästä blogista, se on oiva kannustin minulle, joka aloitin juoksukoulun (erittäin nollista) pääsiäisen jälkeen. Eli kolmannen viikon perjantai oli tänään vuorossa. Kauhulla odotin tämänpäiväistä 5 + 5 -juoksua, mutta hyvinhän se meni! Olen kyllä todella ylpeä itsestäni!

    Vielä suurempaa paniikkia aiheuttaa se ensiviikkoinen 15 min yhtämittaista juoksua, mutta mitä olen salaa teidän saavutuksianne urkkinut, niin enköhän minäkin sen nitistä! Prkl! :D

    Eli kiitokset tosiaankin aivoitustenne jakamisesta, ja onnea siitä kympin suorittamisesta! Toivottavasti olette jatkaneet juoksemista edelleen! :)

    VastaaPoista
  2. Mukavaa että löysit meidät! Me toivottiinkin että blogi toimisi "tsemppinä" varsinkin niille jotka ei ole ennen juossut. Aivan varmasti sullakin sujuu, toisinaan voi tulla huonoja päiviä, ihan kuin meilläkin, mutta voi sitä riemua kun tulee hyvä juoksupäivä. Kerrohan välillä kuinka homma sujuu!

    VastaaPoista