torstai 2. elokuuta 2012

Kun ei juosta, ajatellaan juoksemista


Kun juoksuohjelma käskee hemmottelemaan itseä, sitähän pitää totella! Toteutin ohjelmaa käymällä kaverin kanssa elokuvissa. Leffaan kuuluu tietysti myös popparit, joten pikkuboksillinen tuli nautittua ja oikein hyvällä omatunnolla. Oli mukava olla melkein tyhjässä salissa ja nostaa jalat edessä olevan penkin päälle. Venytys tuntui mukavasti takareisissä juoksun ja mansikanpoiminnan jäljiltä. Olisipa mukavaa jos saisi noudattaa ohjelman vapaapäiviä kirjaimellisesti, mutta töihin tuskin kelpaisi poissaolon syyksi se, että juoksuohjelman mukaan nyt on vapaapäivä.

Kävin myös ostoksilla ja Akateemisessa huomasin hypisteleväni myös juoksuaiheisia kirjoja. Aihe on nyt on kovasti pinnalla elämässä ja sen pariin ajautuu eri yhteyksissä ihan huomaamatta. Kävin myös mutkan katselemassa uusia juoksukenkiä. Haaveilen popoista, jotka ovat keveät kuin pumpuli ja saavat mut suorastaan lentoon lenkkipolulla. Mojovat iskunvaimennukset saa toki tossuista löytyä myös. Nyt uusien kenkien osto ei kuitenkaan tuottanut tulosta, lähiaikoina uusi yritys.

Syyskuun 10 kilometrin juhlajuoksuun on ilmoittautunut mukaan jo lähes 25 ihmistä. Olen äärimmäisen onnellinen lähipiirin innostuksesta ja tuesta tässä projektissa. On ihana lukea ihmisten tilapäivityksiä Facebookista, kun yksi jos toinenkin on aloittanut harjoittelun tuota kymppiä varten. Pidän lopullista tavoitetta edelleen kaukaisena, mutta nyt yli 2 kilometriä juostuani se alkaa kuitenkin tuntua mahdolliselta edes jollain aikajänteellä. Se onnistuu kyllä, sen täytyy! Tahtoa ainakin on, ja tsemppiä heruu joka paikasta. Sen voimalla mennään pitkälle.

Viikonlopuksi lähden miehen kotiseuduille ja ohjelmassa on sukulointia sekä mustikanpoimintaa. Mun ja Hennan pitää nyt suorittaa juoksuohjelman mukaiset lenkit itseksemme. Minä saan mieheni mukaan lenkille, Henna taitaa lenkkeillä yksin. Katsotaanpa, millaiset kokemukset tästä tulee, yhdessä on ollut niin mukava ja helppo suorittaa tätä ohjelmaa. Suosittelen ihan jokaiselle tämän ohjelman läpivientiä jonkun kanssa kimpassa. Silloin on joku, joka tsemppaa heikolla hetkellä ja myös jakaa ne mahtavat fiilikset. Tästä kun tulee lopulta aika iso osa elämää - ainakin 11 viikon ajaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti